Modrić na iskušenju! Dobio tri ponude, bori se sa samim sobom: Zaigrati s fudbalskim bratom ili...

.
Hrvat je sve bliže odlasku iz Reala

 

Iz Španije ne prestaju stizati vijesti o budućnosti Luke Modrića. Posljednje informacije su takve da ga žele čak tri kluba iz La Lige u slučaju da napusti Real Madrid. Radi se o zaista iznenađujućim ponudama.

Modrić je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora s Realom. Vrijeme otkucava, a ponude za produženje nema. I dok Kraljevi "spavaju", to nije slučaj sa ostalim klubovima.

Planovi Los Blancosa su poprilično jasni. Modrić će biti taj koji će donijeti posljednju riječ, ali će se Hrvat morati pomiriti sa učestalijim sjedenjem na klupi kao što je to slučaj u većem dijelu ove sezone.

U međuvremenu ako je vjerovati pisanju medija Defensa Central, Modrić je postao preplavljen ponudama iz La Lige i zaista će se naći u velikom iskušenju. Niti jedan klub mu ne nudi igranje u Ligi prvaka, već druga UEFA-ina takmičenja.

Hrvat je postao lovina za pojedine klubove koji mu nude zanimljiv sportski projekt tako su mu vrata otvorili Real Sociedad i Betis, klubovi koji posljednjih godina redovno igraju u Evropi.

Međutim, ukoliko prihvati neke od ovih klubova iskusni veznjak ne bi igrao u Ligi prvaka, već u daleko manje konkurentnom okruženju nego što je to bio slučaj na Santiago Bernabeu stadionu.

Treći klub koji se ponudio da dovede Hrvata je Sevilla koja u svojim redovima ima Modrićevog fudbalskog brata - Sergija Ramosa i upravo će to Andalužani pokušati iskoristiti da ga dovedu.

Između Ramosa i Modrića su zaista fantastični odnosi, ali je realnost da višestruki osvajač Europa lige ove sezone nije ni blizu konkurentan kao ranijih godina.

Defensa Central navodi da su sve ponude prihvatljive za Modrića, ali kako pišu Modrićevih 11 godina u dresu Reala izazivaju određenu raspravu u njegovim mislima pošto je dugo igrao protiv svih timova.

Navodno je Real Sociedad taj koji ima najviše šansi da dovede Modrića, ali bi ga Baskijsi doveli samo ako pristane na smanjenje plate jer mu ne mogu omogućiti 10 miliona eura neto koliko zarađuje u Los Blancosima.

Ranije se ovog mjeseca Modrić povezivao sa transferima u Galatasaray ili Fenerbahce, ali ispostavilo se da interes turskih velikana i nije toliko ozbiljan kako se čini.

Od ranije se zna da osvajača Zlatne lopte žele u MLS-u i Saudijskoj Arabiji. Teško je vjerovati da će 38-godišnjak konačnu odluku o budućnosti donijeti prije nego što završi nastup na Evropskom prvenstvu.