Nadal otkrio da li se bliži posljednja sezona

f

Godinama se Rafael Nadal muči sa raznoraznim povredama, ali ne odustaje. Bori se kao lav.

 

Španac uporedo sa velikom željom da se iole vrati na nekadašnji nivo sluša svoje tijelo, a ono mu poručuje – kraj je blizu. Svjestan je toga i trenutno 654. igrač svijeta (!) koji sa nestrpljenjem očekuje Masters u Indian Wellsu svjestan da mu je to samo još jedan „kontrolni pregled“ na putu povratka.

Rafa je posljednji meč odigrao 5. januara kada je poražen od Jordana Thompsona u četvrtfinalu Brizbejna, a potom je otkazao učešće na Australian Openu. Duel sa Thompsonom bio mu je prvi poslije godinu dana pauze.

“Ne znam na kom sam nivou, bilo je boljih i gorih trenutaka. Najvažnije da sam ovdje – ako je tako, to je već dobra vijest. Za mene je najvažnije da provedem nekoliko dana u Indian Wellsu, da treniram s drugim igračima,” rekao je Nadal i nastavio:

“Priprema za Indian Wells nije bila sjajna, a pred Brizbejn je to bilo vrlo dobro. Želim da igram trening setove između egzibicije s Karlitosom i meča prve runde u Indian Wellsu, ta tri dana”.

Tridesetsedmogodišnji Nadal ima samo jednu želju…

“Za mene je prioritet da zdrav napustim Indian Wells. Zatim sledi sezona na šljaci, koja može i ne mora da mi bude posljednja – nisam odlučio 100 posto, ali ide ka tome da je posljednja,” direknto je Rafa poručio u kom smeru ide njegova karijera.

Legendarni Španac je tri puta slavio na prvom Mastersu sezone, posljednji put još 2013.

Turnir u Indian Wellsu počinje u srijedu uz prenose na Sport Klubu.