Neobična odluka Carla Ancelottija: U Manchester vodi igrača koji nema pravo igrati u Ligi prvaka!

,
De Leon ide 'onako'

 

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti napravio je poprilično neobičan potez pred put u Manchester na revanš meč četvrtfinala Lige prvaka protiv Cityja. S ekipom vodi i igrača koji nema pravo nastupa.

Portorikanac Jeremy de Leon putovat će s prvim timom Real Madrida na meč četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja, iako nema pravo nastupa.

Ovu odluku je donio trener tima Carlo Ancelotti. Razlog je sasvim jednostavan i Italijan je pokazao da razmišlja apsolutno o svemu.

"Carlo Ancelotti je odlučio povesti Jeremyja de Leona u Manchester kako bi osjetio iskustvo jedne utakmice Lige prvaka. On trenutno ne može igrati jer nije registrovan", navodi Relevo.

Talentovani 20-godišnji fudbaler trenutno je član Castille, odnosno mladog tima Real Madrida, koji se takmiči u trećem rangu španskog fudbala.

U Real je stigao ovog januara iz ekipe Castellona. Igra na poziciji krilnog napadača i velika je nada portorikanskog fudbala.

Interesantno je svakako da De Leon nije ni u prvom planu u Castilli. Od dolaska uglavnom sjedi na klupi i skupio je nešto više od 70 minuta fudbala bez ikakvog učinka.

Ipak, često je trenirao s prvim timom. Ancelotti očigledno nešto vidi u njemu, te ga je odlučio povesti s ostatkom tima kako bi osjetio čari jedne utakmice na velikoj sceni.

U narednoj sezoni bi mladi fudbaler možda mogao dobiti i šansu kod Italijana. Očigledno mu je iz nekog razloga privukao pažnju i neće biti iznenađenje ako ga vidimo u sastavu na nekoj od utakmica.

De Leon je ugovorom za Real Madrid vezan do juna 2027. godine. Sama činjenica da ima kraljevski klub u CV-u donijet će mu dosta u budućnosti.

Carlo Ancelotti uvjeren u prolaz svog tima

Italijanski stručnjak uvjeren je kako će Real Madrid slaviti na Etihadu i da će proći u polufinale Lige prvaka.

Prvi meč u Madridu okončan je rezultatom 3:3. Kraljevi su se izvukli od poraza i sada namjeravaju srušiti aktuelnog prvaka Evrope.

"U srijedu ćemo pobijediti Manchester City, ne zato što smo svježiji, već zbog našeg stava prema igri", rekao je Ancelotti nakon prvenstvenog meča s Mallorcom.

Real Madrid će gotovo sigurno biti novi prvak Španije, još su uvijek u borbi za trofej Lige prvaka i vidjet ćemo kako će se sezona za madridskog velikana završiti.

Oni su, podsjetimo, već osvojili trofej španskog Superkupa.