Pogledajte kompletan raspored utakmica Lige prvaka: Crvenoj zvezdi je odmah pao mrak na oči

.
Nova sezona u Ligi prvaka počinje 19. septembra, a UEFA je danas konačno odredila raspored utakmica grupne faze takmičenja.

 

Grupna faza takmičenja u Ligi prvaka počinje 19. septembra, a već prvog dana nas očekuje mnoštvo zanimljivih duela.

Beogradska Crvena zvezda imat će najteži mogući meč. Srpski šampion gostuje kod aktuelnog prvaka Evrope Manchester Cityja, a meč se igra na Etihadu od 21 sat.

Od interesantnih duela 1. kola 19. septembra će igrati još Milan - Newcastle i PSG - Borussia Dortmund, a dan kasnije gledat ćemo duel Bayerna i Manchester Uniteda u Minhenu.

Pogledajte kompletan raspored utakmica grupne faze Lige prvaka ove sezone.

Finale 69. izdanja Lige prvaka na rasporedu je 1. juna 2024. godine na kultnom londonskom stadionu Wembley.

Treba svakako napomenuti da je ova sezona posljednja u ovakvom sistemu takmičenja jer od naredne sezone ćemo gledati potpuno drugačije izdanje elitnog ranga evropskog fudbala.

Od naredne broj klubova se povećava na 36 i sistem će se potpuno promijeniti. Svaka ekipa će odigrati osam utakmica, po četiri kod kuće i u gostima, a potom će se ekipe rangirati po broju osvojenih bodova.

Osam najbolje plasiranih ekipa izborit će plasman u osminu finala, a ekipe od devetog do 24. mjesta igrat će šesnaestinu finala. U tom dijelu takmičenja ekipe od 9. do 16. mjesta će biti nositelji i igrat će revanš meč kod kuće protiv timova koje su rangirane od 17. do 24. mjesta.

Ekipe koje zauzmu pozicije od 25. do 36. mjesta ispadaju iz takmičenja i ono što je jako bitno napomenuti je to da one neće ostvariti plasman u Evropsku ligu i potpuno se opraštaju od Evrope.

Nokaut faza od ostaje po istom principu i tu neće biti nikakve promjene od osmine finala takmičenja.