Rebrov: BiH ima veoma dobre igrače, iako je loše igrala kvalifikacije

.

Serhij Rebrov, selektor fudbalske reprezentacije Ukrajine, koja će u polufinalu baraža za UEFA EURO 2024 biti gost Bosne i Hercegovine, 21. marta naredne godine, vjeruje da njegova ekipa može izboriti nastup na narednom šampionatu Starog kontinenta

Bosna i Hercegovina ima veoma dobre igrače, iako je loše igrala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, rekao je Serhij Rebrov (49), selektor fudbalske reprezentacije Ukrajine, koja će u polufinalu baraža za UEFA EURO 2024 biti gost Bosne i Hercegovine 21. marta naredne godine.

Rebrov je istakao kako je ranije naglasio da mu nije bitno sa kim će igrati u baražu te da vjeruje u svoju ekipu i da smatra da može izboriti nastup na Evropskom prvenstvu koje će se od 14. juna do 14. jula 2024. godine igrati u Njemačkoj.

”Nije nam bitno sa kim ćemo igrati. Ne razmišljam još o protivniku u finalu play-offa (BiH ili Ukrajina igrat će finale 26. marta na domaćem terenu protiv pobjednika duela Izrael – Island, op.a.), jer prvo moramo pobijedi Bosnu i Hercegovinu. U narednom periodu pratit ćemo igre naših, ali i igrača naših protivnika. Ima još puno vremena do marta. Najvažnije je da naši igrači budu zdravi i spremni za utakmice baraža”, istakao je Rebrov.

Pobjednici finala po grupama baraža postat će preostala tri od ukupno 24 učenika UEFA EURO 2024.

 

Foto: Ukrainian Football Association