Rukometni klub Krajina na Međunarodnom turniru u Banja Luci

.

 

Rukometni klub "Krajina" Cazin uzeo je učeše na Međunarodnom turniru "TROFEJ BANJA LUKE" koji se igrao od 17. do 19. juna 2022. godine u Banja Luci. Učeše je uzela generacija dječaka kategorije 2009. godište i mlađi koji su bili podijeljeni u dvije ekipe, RK KRAJINA CAZIN 1 i RK KRAJINA CAZIN 2. Ekipa RK "Krajina" Cazin 1 igrala je u grupi A sa ekipama: -RK LAKTAŠI 2020, ORK KOZARA GRADIŠKA, ORK PRIJEDOR, SR BANJA LUKA.

Ekipa je u četiri odigrana susreta u grupnoj fazi upisala tri pobjede i jedan poraz, te kao drugoplasirani ostvarili plasman u polufinale turnira. Ekipa RK Krajina Cazin 2 igrala je u grupi B sa ekipama: - RK BORAC M:TEL, RK SLOGA PRNJAVOR, RK DERVENTA, RK ČELINAC.

U četiri odigrana susreta ekipa je upisala sva četiri poraza. Ekipa RK KRAJINA CAZIN 1 u polufinalu igrala je protiv ekipe RK BORAC M:TEL, gdje su doživjeli poraz i igrali su utakmicu za 3. mjesto sa ekipom RK SLOGA PRNJAVOR gdje su nažalost poraženi sa jednim golom razlike i na kraju zauzeli četvrto mjesto. Ekipa RK Krajina Cazin 2 je igrala utakmicu za 9. mjesto gdje su upisali pobjedu protiv ORK KOZARA GRADISKA.

Ekipu RK Krajina Cazin 1 predvodio je trener Jasmin Hadzalić, dok su ekipu RK Krajina Cazin 2 ekipu predvodili treneri Eldar Kajtazović i Irhan Beganović. Trener Jasmin je za naš portal rekao slijedeće: 'Zahvaljujemo se našem fizioterapeutu Muhamedu Sumaru koji je cijelo vrijeme bio uz naše dječake. Domaćinu turnira čestitamo na sjajnoj organizaciji turnira, te protivnicima na fer i korektnoj igri. Za našu ekipu bilo je odlično iskustvo, ubuduće se nadamo boljim rezultatima! SRCE NA PARKET, KRAJINA'!