Šok na startu Indijan Velsa: Rafael Nadal se povukao!

ć

Španski teniser Rafael Nadal odlučio je da neće nastupiti na Mastersu u Indijan Velsu, a svoju odluku saopćio je na društvenim mrežama.

Iako je prije samo nekoliko dana igrao "Netflix Slam" protiv Karlosa Alkaraza (Carlos Alcaraz), nije spreman igrati na prvom turniru Masters serije u sezoni.

Na početku turnira, prvog dana na kojem se igraju mečevi glavnog žrijeba, odlučio se povući.

- Sa velikom tugom se moram povući sa ovog nevjerovatnog turnira u Indijan Velsu. Svi znaju koliko volim ovo mjesto i koliko volim igrati ovdje. To je također jedan od razloga zašto sam vrlo rano došao u pustinju da vježbam i pokušam da se spremim.

Naporno sam radio i vježbao i svi znate da sam uradio test ovog vikenda, ali nisam spreman igrati na najvišem nivou na tako važnom događaju.

To nije laka odluka, u stvari je teška, ali ne mogu lagati sebe i hiljade fanova. Svi ćete mi nedostajati i siguran sam da će turnir biti sjajan - napisao je Nadal u objavi.

 

Rafu sada vrlo vjerovatno nećemo vidjeti još koji mjesec, s obzirom da propušta nastup i na Mastersu u Majamiju, a možemo ga očekivati na teniskim terenima tek kada počne sezona na zemljanim podlogama.