Šok za jednu od najvećih legendi svjetskog tenisa: Rak se vratio, propušta Australian Open

.
Jedna od najvećih teniskih legendi svih vremena Chris Evert rastužila je svoje fanove nakon što je objavila da je oboljela od opake bolesti po drugi put u životu.

Osvajačica čak 18 Grand Slam titula u karijeri dugo se borila protiv raka jajnika, a oporavljala se mjesecima i činilo se da je dobila tu tešku borbu. Međutim, sinoć je saopćila da se opaka bolest vratila.

"Iako je ovo dijagnoza koju nikada nisam željela čuti, još jednom sam sretna što je otkrivena na vrijeme", otkrila je Amerikanka u razgovoru za ESPN.

Evert (68) dodala je i da je već počela s novim ciklusom kemoterapije. Slavna Amerikanka godinu dana se borila s rakom jajnika, a njena mlađa sestra Jeanne Evert Dubin umrla je od iste bolesti u februaru 2020. godine.

Zbog borbe s bolešću Chris Evert je saopćila kako više ne može raditi komentatorski posao za ESPN te da je zbog toga neće biti na Australian Openu u Melbourneu narednog mjeseca.

Ipak, optimistična legenda svjetskog tenisa najavljuje svoj povratak za ostale Grand Slam turnire naredne sezone. Evert je iskoristila priliku i dala savjet svima da se brinu o sebi te je podvukla koliko je važno otkrivanje raka na vrijeme.

Teško je pobrojati koliko je teniserka iz Fort Lauderdalea imala uspjeha tokom karijere. Nastupila je u 34 Grand Slam finala u singlu, što je rekord za ženski tenis, a osvojila je 18 najvećih titula. Sedam godina završavala je kao svjetski broj jedan, a 260 sedmica provela je na vrhu WTA liste.

 

 

Foto: Instagram