Toppin slavio u takmičenju u zakucavanju, centar Minnesote najbolji trojkaš

.
U Clevelandu se održava NBA All-Star vikend, a tradicionalno mnogo pažnje privuklo je takmičenje u zakucavanjima u kojem je pobjedu odnio košarkaš New York Knicksa Obi Toppin.

Toppin je bio najkonstantniji od početka do kraja, osvojivši najmanje 44 boda u sva četiri pokušaja. On je u finau nadmašio Juana Toscano-Andersona iz Golden State Warriorsa.

Košarkaš New York Knicksa zakucao je nakon što je loptu probacio kroz noge, odbio loptu o tablu, a potom poentirao jednom rukom, osvojivši 47 bodova u posljednjem pokušaju.

U takmičenju najboljih trojkaša briljirao je centar Karl-Anthony Towns iz Minnesota Timberwolvesa. On je imao čak 29 uspješnih pokušaja u finalu, što je drugi najbolji rezultat u historiji iza Stepha Currya prošle godine.

Towns je prvi "veliki" čovjek koji je pobijedio u takmičenju u šutiranju trojki od Kevina Lovea 2012. godine. Također, on je drugi najviši pobjednik nakon Dirka Nowitzkog 2006. godine.

Izazov vještina podrazumijevao je takmičenje tri ekipe sa po tri igrača. Team Cavs, Team Antetokounmpo i Team Rooks borili su se za naslov, a rookie Cleveland Cavaliersa, Evan Mobley, pogodio je udarac s pola terena i donio domaćoj ekipi pobjedu u posljednjoj rundi.

Podsjetimo, LeBron James i Kevin Durant su kapiteni timova u večerašnjoj All-Star utakmici.