Maradona ima samo jedan zahtjev: Želim igračima objasniti šta znači igrati za Argentinu

Legendarni Argentinac Diego Armando Maradona otkrio je da će tražiti od Nogometnog saveza Argentine i trenera Jorgea Sampaoli da razgovara s igračima kako bi im objasnio važnost igranja za repezentaciju.

Argentina je u prvom kolu remizirala protiv Islanda rezultatom 1:1, a onda su u drugoj utakmici pregaženi od Hrvatske rezultatom 3:0. Srećem po Gaučose, Nigerija je savladala Island pa će u posljednjem kolu vrlo vjerovatno odlučivati sami o sebi.

Legenda ove reprezentacije Diego Maradona rekao je da igračima treba objasntii šta znači igrati za državni tim te je rekao da želi razgovarati s njima.

"Kad god sam nosio dres Argentine, igrao sam cijelim svojim bićem. Legende kao što su Simeone, Redondo, Ruggeri, Canniggia, Filol, Luque i Gallego su uradile potpuno isto. Želim razgovarati s igračima i objasniti im šta znači nositi dres reprezetnacije", istakao je Maradona.

Maradona se još jednom osvrnuo na Lionela Messija za kojeg je rekao da nije krivac zbog remija protiv Islanda. 

"Propustio sam pet penala u nizu i još uvijek sam Diego Armando Maradona. Utakmicu i dva poena protiv Islanda izgubio je tim, a ne promašen penal. Dao je sve što je mogao od sebe, a kada sam ga gledao na terenu, bio je bijesan baš kao što sam i ja bio", završio je Maradona. 

Argentina će u posljednjem meču igrati protiv Nigerije, a meč je na rasporedu u utorak od 20:00 sati.