Cazin: U pretresu pronađena marihuana, speed i kokain

B

Na osnovu prethodno prikupljenih informacija na terenu i saglasnosti dežurnog tužioca Tužilaštva USK-a pripadnici Sektora kriminalističke policije su od Sudije za prethodni postupak Općinskog suda Cazin pribavili Naredbu za pretres porodične kuće, pratećih objekata i vozila BMW vlasništvu M. D. rođen 1987. godine iz Cazina kao i stambenog objekta u vlasništvu O. Z. rođena 1955 godine iz Cazina.
Prilikom pretresa pronađene su tri (3) plastične vrećice sa sadržajem zeljaste biljne materije koja svojim izgledom asocira na „Cannabis sativu“, jedna (1) plastična vrećica sa sadržajem bijelog praha koja asocira na opojnu drogu „Speed“, jedna (1) plastična vrećica sa sadržajem bijelog praha koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain“, jedna (1) digitalna vaga za precizno mjerenje te dva (2) mobilna telefona.
Pronađene tvari i predmeti su oduzeti dok je M. D. lišen slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada zbog sumnje da je počinio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet narkotičkih sredstva“. 
Istraga je u toku.