Cikotić se sastao s komesarkom Ylvom Johansson, migrantska kriza ponovo u fokusu

asd
Sutra, drugog dana posjete komesarke Johansson BiH, bit će nastavljeni razgovori s ministrom Cikotićem i čelnim ljudima Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima BiH o suzbijanju ilegalnih migracija

Delegacija Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, predvođena ministrom Selmom Cikotićem, sastala se danas u Bihaću s komesarkom Evropske unije za unutrašnje poslove Ylvom Johansson i šefom Delegacije EU u BiH ambasadorom Johannom Sattlerom.

Sastanku su prisustvovali i premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i policijski komesar Unsko-sanskog kantona Mujo Koričić.

Razgovarano je o trenutnoj migrantskoj situaciji u BiH s posebnim osvrtom na humanitarno i sigurnosno stanje u USK. Nakon toga, komesarka Johansson i ministar Cikotić posjetit će privremeni prihvatni centar Lipa, koji je zajedničkim djelovanjem institucija BiH uspostavljen za smještaj oko 1.000 migranata tokom zimskog perioda.

Sutra, drugog dana posjete komesarke Johansson BiH, bit će nastavljeni razgovori s ministrom Cikotićem i čelnim ljudima Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima BiH o suzbijanju ilegalnih migracija i upravljanja migracijama u BiH.