Dodik pojačao obezbjeđenje nakon informacije da ga žele kidnapovati

Dodik- Vulin

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske pojačao je svoje obezbjeđenje, potvrđeno je iz MUP-a RS.

Ova odluka je donijeta nakon što je Aleksandar Vulin izjavio “da je u toku finalizacija zavjere protiv Republike Srpske i Srbije i da “oni koji iza toga stoje hoće da kidnapuju predsjednika Milorada Dodika i unište Srpsku”.

Aleksandar Vulin je danas rekao da je u toku finalizacija zavjere protiv Republike Srpske i Srbije i da “oni koji iza toga stoje hoće da kidnapuju predsjednika Milorada Dodika i unište Srpsku”.

Komentarišući objavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da su pred Srbijom i Srpskom teški dani, Vulin je naveo da je Christian Schmidt počeo da koristi takozvana bonska ovlašćenja što znači da može da radi šta god hoće u BiH, ne pitajući nikoga i ne poštujući Ustav BiH ni Dejtonski sporazum.

Vulin je istakao da Schmidt nakon nametanja izmjena Izbornog zakona u BiH neće stati, nego će biti nastavljeno procesuira svakoga ko ne poštuje njegove odluke, izmišljaće priče o tome da se ruši Dejton i lažne optužbe o korupciji, saopšteno je iz pres-službe Pokreta socijalista.

“Zajedno sa SAD i Velikom Britanijom radiće na tome da se u potpunosti demontira Srpska”, rekao je Vulin.

On tvrdi “da se u ovom trenutku u BiH nalaze snage za brzo reagovanje koje za svoj zadatak imaju hapšenje Dodika”.

“Žele da uhapse Dodika, prijete Republici Srpskoj čak i ukidanjem platnog prometa na svaki način. Jedino ko stoji na putu tome jeste Srbija kao garant Dejtonskog sporazuma i Vučić”, rekao je on i istakao da se i Vučiću prijeti na svaki način i od njega zahtijeva da ne podrži Dodika nego da podrži akciju njegovog hapšenja.