“Elektrodistribucije” Bihać za danas najavila prekid električne energije, evo kada i gdje

d

­- Zdravstvenu zaštitu u Hitnoj službi DZ Velika Kladuša potražila su 33 pacijenta. Dežurni su bili dr. Abdullah Fazlić, dr. Samra Alibegić i dr. Amra Zulić koji su na dalje liječenje u KB Bihać uputili jednog pacijenta.

Policijski službenici zabilježili su jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj je zabilježena samo materijalna šteta. Krivičnih djela nije bilo.

Vatrogasci su tokom jučerašnjeg dana imali dvije intervencije. Kako informiše dežurni Kapić, u naselju Zulići u Todorovu intervenisali su na gašenju požara koji je zahvatio šumu i dimnjaku u ulici Ibrahima Mržljaka.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavijestila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije od 09:00 do 15:30h za trafopodručja Vodovod Zborište, Stabandža 1 i 2, Zborište 1, 2, 3 i 4 i Gradina 2.

– Kako jutros informišu iz ViK-a i Komunalija, isporuka pitke vode je uredna, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

– Iz BIHAMK-a i ovog jutra apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja. Mole i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Sretnu i sigurnu vožnju želi vam RVK-a.

– Danas će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz umjeren porast naoblake poslije podne. Dnevna temperatura zraka od 12 do 18, u sjevernim područjima Bosne do 22 °C.

Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana, pretežno zbog djelimičnog razvedravanja. Probleme osjetljivim osobama uzrokovaće povremeni jači udari juga i moguće su nešto izraženije tegobe u vidu lošijeg raspoloženja, glavobolje, dekoncentracije, iscrpljenosti. Opća slika će, usljed nestabilnijeg vremena, biti lošija u Hercegovini i na jugozapadu zemlje. Sa svježijim noćnim satima, posvuda bi trebalo biti ugodnije.