Novi detalji o tragičnoj smrti cazinskog maturanta

Policija USK

Postoje indicije koje na drugačiji način osvjetljavaju slučaj smrtnog ishoda cazinskog maturanta A. B. za kojeg se prvobitno mislilo da se radi o samoubistvu.

Iako se u početku spominjalo više mogućih verzija, uključujući i samoubistvo, novi detalji mogu ukazivati da se  radi i o mogućem nesretnom slučaju.

Naime, pored tijela A.B. je pronađen pištolj za kojeg se trenutno ne zna u čijem je posjedu te da li se za njega imaju zakonom utvrđene dozvole.

A.B. nije imao problema niti je pronađena bilo kakva oproštajna poruka, a i oni koji ga poznaju ne navode da se navedeni žalio ili iskazivao ponašanje koje bi moglo aludirati na depresivno ili potišteno ponašanje.

U toku je istraga koja treba da utvrdi porijeklo i vlasništvo vatrenog oružja kao i druge okolnosti koje su prethodile i imale za rezultat smrtni ishod ovog devetnaestogodišnjaka.

Iako se u početku govorilo o samoubistvu, nove indicije ipak usmjeravaju istragu u pravcu da je moguće da se ovdje radi o nesretnom slučaju prilikom nestručnog rukovanja vatrenim oružjem.

Nadamo se da će istraga utvrditi sve okolnosti ovog nesretnog slučaja što ni u kom slučaju neće umanjiti bol roditelja i njegovih bližnjih.