Osuđeni Selvedin Bulbul i Selma Delić, oduzeto 100.000 KM i dva automobila

.
Nakon prihvatanja Sporazuma o priznanju krivnje Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Selvedina Bulbula i Selmu Delić za nedozvoljenu trgovinu, navođenje na prostituciju i pranje novca.

Prema sporazumu, Bulbul i Delić su osuđeni na po dvije godine i četiri mjeseca zatvora, oduzeto im oko 100.000 KM nezakonito stečene imovinske koristi i dva automobila.

Osuđeni se terete da su od 2008. do 2018. godine organizirali pružanje seksualnih usluga za što su vrbovali veliki broj djevojaka kojima su obećavali "brzu i dobru zaradu“.

Djevojke koje su podvodili, seksualne usluge su pružale po cijeni od 150 do 200 maraka. Polovinu tog novca optuženi Bulbul i Delić zadržavali su za sebe. Glavni pretres je još uvijek u toku protiv optuženih Arnele Ožegović, Ehlimane Čehajić i Lamije Avdić.

Optužnica protiv ovih osoba je potvrđena još 2018. godine, a ranije je Kantonalni sud odbio sporazume o priznanju krivice prema kojem je optuženi Bulbul trebao u zatvoru provesti 15 mjeseci, a optužena 14 mjeseci te su trebali vratiti nelegalno oduzetu imovinu. Vijeće kantonačnog suda je tada odbilo nagodbu zbog niskih kazni.Bubul je uhapšen šestog februara 2018. godine u akciji kodnog imena "Neon", a široj javnosti je bio poznat kao predstavnik boraca koji se tokom protesta ispred zgrade Vlade FBiH, održanih 2016. godine, borio za prava ove populacije.