Posvađali se sarajevski političari: “Prekinuta sjednica jer mi je opsovao majku”

r

Sjednica Općinskog vijeća Centar u Sarajevu prekinuta je i bit će nastavljena u petak u 10 sati, nakon što je došlo do žestoke rasprave, a predsjedavajući Vijeća je ustvrdio da mu je “opsovana mrtva”. Iz rasprave, pri kraju snimka sjednice, otprilike od 4:47:00, se dalo naslutiti da mu je psovao načelnik Srđan Mandić.

Počelo je tako što je vijećnik Jasmin Ademović tražio da budu dostavljeni kriteriji prema kojim su izabrana udruženja kojima bi novac bio dodijeljen.

Načelnik Općine Srđan Mandić sa govornice je kazao da ni ranije nisu dostavljani kriteriji za raspodjelu novca udruženjima.

– Kad vam odgovara može sve, kad vam ne odgovara, onda se pridržavate pravila. Preraspodijelili ste toliki novac bez ikakvih kriterija, ali vi na to imate pravo – ironičan je bio Mandić.

U jednom trenutku došlo je do galame, a Mandić je kazao: “Nećete me prekinuti”.
Predsjedavajući Đozo je reagirao i kazao načelniku da se ne može na taj način obraćati vijećniku te je napravio petominutnu pauzu.

Poslije pauze Đozo je kazao da “ovo nije ulica” i ustvrdio da mu je “opsovana mrtva majka” te je rekao da prekida sjednicu i da saziva hitni kolegij Vijeća.

 

Vijećnik Alen Girt mu je upao u riječ govoreći da mu nije opsovana majka: “On tvrdi da nije, vi tvrdite da jeste”.

– Dobro, nek’ saziva lokalne medije i nek’ piše inače što piše. Sazivam hitni kolegij i prekidam sjednicu pola sata. Izvinjavam se svima prisutnima, nisam imao namjeru ovako da reagujem, ali ponašanje nekih u sali je prešlo sve granice, od poziva na tuču, psovanja – kazao je Đozo dodajući na kraju da je sjednica prekinuta i da će biti nastavljena sutra u 10 sati.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je za Klix.ba demantovao navode predsjedavajućeg Općinskog vijeća Sejada Đoze da mu je opsovao majku.

 

“Izričito demantujem navode predsjedavajućeg. Nikada nikome ne psujem nikoga, a posebno ne majku ili bilo kog člana porodice. To jednostavno nije način na koji sam odgojen”, kazao je Mandić.

Na kraju sjednice Općinskog vijeća Centar došlo je do verbalnog incidenta prilikom čega je predsjedavajući Sejad Đozo zatražio pauzu. Nakon što su se vratili s pauze, on je iznio tvrdnje da mu je Mandić opsovao majku, što je jedan od vijećnika pokušao negirati.

 

Ne postoji niko od vijećnika koji su bili u mojoj neposrednoj blizini koji će vam reći suprotno od ovoga što sam ja”, kazao je Mandić.

Prokomentarisao je Sejada Đozu, navodeći da imaju rasprave još od ranije.

“Predsjedavajući je izrekao jednu u nizu neistina koje izgovara na moj račun u posljednje vrijeme, od toga da sam pijanica pa nadalje. Ali to već ide njemu na obraz. Ne želim se spuštati na tako nizak nivo”, kazao je Mandić.