Prijem za novo rukovodstvo RVI Bihać

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić razgovarao je danas sa novim rukovodstvom Organizacije ratnih vojnih invalida Grada Bihaća na čelu sa novoizabranim predsjednikom Elvirom Hadžićem.

Ova boračka organizacija danas u Bihaću okuplja skoro 1.200 članova, a fokus aktivnosti novog rukovodstva organizacije u 2020. godini biti će poboljšanje statusa ove populacije. S tim u vezi sa gradonačelnikom Fazlićem razgovarano je o saradnji ORVI Bihać i Grada Bihaća u tekućoj godini, sa akcentom na realizaciju projekata koje predloži organizacija, a koji će za cilj imati konkretnu podršku ratnim vojnim invalidima.

„Podrška Grada Bihaća našoj organizaciji RVI nije upitna i ona sasvim sigurno treba i mora biti izraženija i dogovorili smo se da zajednički osmislimo na koji način u toku ove godine možemo pomoći aktivnosti ORVI Bihać, ali isto tako analizirati ćemo i sve one stvari koje se tiču Zakona o dopunskim pravima boraca a koji se odnose na Grad Bihać s ciljem njegovog poboljšanja u onim segmentima koje zakon i predviđa za naše ratnevojne invalide“ – istakao je gradonačelnik Fazlić.
S poštovanjem !

KABINET GRADONAČELNIKA