Sarajevska policija uhapsila vozača (36) tramvaja zbog nesreće u kojoj je poginuo 73-godišnjak

.
Uhapšen je vozač tramvaja nakon sinoćnje nesreće na Ilidži u kojoj je preminuo stariji muškarac pošto je zadobio teške povrede padom na kolosijek tramvajske pruge.

 

Kako kažu iz sarajevske policije, sinoć oko 21:30 sati, na platou uz tramvajsku prugu, neposredno ispred tramvajskog stajališta Ilidža, u ulici Harisa Merzića dogodila se saobraćajna nezgoda.

“Naime, pri izlasku iz zaustavljenog tramvaja, putnik je, za sada na neutvrđen način, pao na kolosijek tramvajske pruge, a tramvaj je započeo kretanje prema stajalištu. Tom prilikom, putnik je zadobio tjelesne povrede, te je u toku transporta na KCUS preminuo u vozilu Hitne pomoći, a smrt je u 22:10 sati konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS”, navodi policija.

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

“Utvrđeno je da je preminuli putnik A.K. (73) iz Tuzle.

 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, dana 20.3.2024. godine u 2,30 sati, vozač tramvaja, 36-godišnji A.H. iz Sarajeva, lišen je slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na ovom predmetu”, navodi se u saopćenju MUP-a KS.