Testiranje u Austriji besplatno: Evo koliko košta u turističkim državama

testiranje

 

Građani drugih zemalja Europske unije često ističu Austriju kao model kod testiranja na koronavirus budući da Austrija testiranje nudi besplatno. Mnogi građani koji ovo ljeto planiraju putovati van Austrije pažljivo traže informacije oko testiranja budući da turističke zemlje naplaćuju testiranje na koronavirus. Neke države, baš poput Austrije ne naplaćuju testiranje na koronavirus za turiste.

Sukladno novim pravilima koja su na snagu stupila uvođenjem covid putovnica, sve države za ulazak u državu traže jedan od uvjeta iz 3G pravila. No, testiranja su u nekim državama besplatna, i za stanovnike i za turiste. Besplatno testiranje nude Nizozemska, Austrija i Danska.

Testiranje u Italiji košta između 20 i 50 eura, ovisno o regiji, a na nekim željezničkim stanicama možete se testirati i besplatno. U Španjolskoj testovi koštaju oko 50 eura, no na Balearskim otocima cijena je ograničena na 30 eura.

U Francuskoj turisti plaćaju oko 25 eura po testu, u Grčkoj između 15 i 40 eura, a u Hrvatskoj oko 20 eura. Testiranje u Turskoj također košta oko 20 eura.

Foto:Pixabay.com