U Cazinu odigran „Novogodišnji šahovski blic turnir 2020“

U Cazinu je 22.12.2019.godine (nedelja) u organizaciji Šahovskog kluba „Ljiljan“ odigran Novogodišnji šahovski blic turnir 2020“.

Pokrovitelj i sponzor turnira je bila njemačka firma „BAUUNTERNEHMUNG UG“, vlasnik gospodin Muhić Sulejman iz Cazina, koji su obezbjedili troškove organizacije i nagradni fond za redovne i posebne nagrade.

Na turniru je nastupilo 39 igrača iz BiH, Slovenije, Hrvatske, Austrije i Njemačke od kojih je najveći broj sa područja USK-a. Turnir je igran po švicarskom sistemu od 9 kola uz kompjutersko parovanje, sa tempom igre 7 minuta po igraču za cijelu partiju.

Pobjednik turnira je IM Muhamed Borić iz Bihaća,sa osvojenih 7 poena iz devet partija. Od drugog do petog mjesta slijede majstorski kandidati Kekić Armin, Nadarević Hasib, Komić Ibrahim i Čaušević Sead sa osvojenih 6,5 poena, pa je poredak odlučio bolji dodatni (buholc koeficijent) kriterij.

Za šest prvoplasiranih igrača, najbolje plasirana tri igrača u kategoriji invalidnih lica i najmladjeg učesnika dodijeljene su prigodne novčane nagrade. Organizator je za sve učesnike obezbjedio ručak.

Turnir je bio uvertira za predstojeći medjunarodni Novogodišnji šahovski turnir „Euroinvest Muhić – Cazin rapid 2020“, koji će se održati 29.decembra u Gornjoj Koprivni pod pokroviteljstvom firme „Euroinvest Muhić“ doo. Cazin.

To će biti jedan od najvećih šahovskih turnira ikad održanih na području grada Cazina, na kojem se očekuje blizu 100 učesnika, sa većim brojem velemajstora, Inter majstora,Fide najstora, majstorskih kandidata i ljubitelja šaha iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Austrije, Njemačke i drugih zemalja.

 

Image