U Velikoj Kladuši bez krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda

v.kladuša

Servisne informacije za protekla 24 sata.

 U protekla 24h javni red i mir narušen je u dva navrata. Prema informaciji iz Policijske stanice Velika Kladuša, krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Subašića, nije imala intervencija.

 Hitnoj službi Doma zdravlja za pomoć se javilo 65 pacijenata, od kojih su dva upućena na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Indira Bukvarević i Amra Zulić.

Isporuka električne energije je uredna.

Vodosnabdijevanje je stabilno.

Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu.

Manifestacija „Dani sjećanja kulture i sporta – KUDIĆI 2022“ počinje danas i trajaće do 13. augusta u Kudićima. Programom je za danas u 19:00h predviđeno izvlačenje parova za Malonogometni turnir, a nakon toga druženje i muzika uživo.

– petak, 12. august u 17.30h učenje fatihe i spomen na sve poginule mještane Kudića, nakon čega će biti odigrana revijalna utakmica djece i veterana, a u 19h predviđen je početak seniorskog noćnog turnira i

– subota, 13. august od 16h biće održan kulturno-umjetnički program i druženje. Od 19h igra se nastavak, odnosno završnica Malonogometnog turnira.

 Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova obustavlja se saobraćaj danas od 13 do 14 sati. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic, u noćnim satima (od 22 do 06 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno bez zastoja.

Na graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Danas sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Dnevna temperatura od 25 do 30, na jugu do 33 °C.

Uz povoljnije biometeorološke prilike, mirniji san, svježije jutro i ugodne temperature tokom dana, većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Na jugu zemlje obezbjediti adekvatnu zaštitu od štetnog UV zračenja.