Zagrebačka policija objavila fotografije oružja pronađenog kod maloljetnika

.
Oduzeti molotovljevi kokteli / Foto: Zagrebačka policija

U službene prostorije privedena su i trojica muškaraca starosti 25, 27 i 27 godina

Zagrebačka policija objavila je danas fotografije oružja i eksplozivnih sredstava koje je pronašla kod maloljetnika uhapšenog na protestu ispred sjedišta HDZ-a.

Policija je saopćila da je na kraju protesta privela maloljetnika, koji je nosio moloteovljeve koktele, jedno pirotehničko sredstvo, kao i nož i improvizovano hladno oružje pogodno za napad i ranjavanje.

Kako je saopćeno iz zagrebačke policije, policijski službenici su primijenili policijska ovlaštenja prema maloljetniku za kojeg sumnjaju da kod sebe ima nedozvoljene predmete, a prilikom hapšenja pružio je aktivan otpor.

Uz upotrebu sredstava prisile, lice je odvedeno u službene prostorije, a kod njega je pronađen nož, jedno pirotehničko sredstvo - baklja, više staklenih boca napunjenih lako zapaljivom tečnošću i jedna improvizovana naprava sa ekserima za koju je utvrđeno da nije eksplozivna naprava nego improvizirano hladno oružje pogodno za napad ili ranjavanje.

Policija je tokom obezbjeđenja protesta uhapsila i 44-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je počinio prekršaj protiv javnog reda i mira i protiv njega će biti podignuta optužnica u redovnom postupku, navodi se u saopćenju.

U službene prostorije privedena su i trojica muškaraca starosti 25, 27 i 27 godina, koji su bili pod dejstvom alkohola.

Foto: Zagrebačka policija