Roberto Martinez najavio scenarij kojeg se pribojava dobar dio bh. javnosti

.
Najatraktivniji domaći meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Bosna i Hercegovina igru ponedjeljak kada će na Bilinom polju gostovati Portugal, sjajni tim sa velikim brojem svjetskih zvijezda.

 

Portugalci imaju maksimalan učinak u kvalifikacijama do sada, a eventualnom pobjedom nad Slovačkom bi mogli osigurati direktan plasman na Euro ukoliko Luksemburg ne pobijedi Island.

Mnogi ljubitelji bh. fudbala se pitaju da li će Portugalci na Bilinom polju igrati u najjačem sastavu, a sve će zavisiti od ishoda meča sa Slovacima.

Dobar dio bh. javnosti, tačnije fanovi Cristiana Ronalda se pribojavaju da za Portugalce u Zenici neće igrati njihova najveća zvijezda, a upravo takav scenarij je najavio Roberto Martinez.

Iskusni stručnjak je na indirektan način poručio da će biti rotacija u startnim postavama za mečeve protiv Slovačke u petak, te BiH u ponedjeljak.

"U modernom fudbalusvi pričamo o početnih 11. Početnih 11 ima pet zamjena i onda imamo utakmicu protiv Bosne u ponedjeljak", kazao je Martinez te nastavio:

"Kao što smo radili na prošlom okupljanju, imat ćemo igrače za prvih jedanaest, igrače koji će završiti utakmica, i ostali koji ce ući u prvih jedanaest protiv Bosne."

"Imamo dvije jako bitne utakmice i gledamo 21 igrača u polju i tri golmana. Pozicija golmana je drugačija, pa će protiv Slovčke braniti Diego Costa."

"Moderni fudbal nije 11 startnih i jako sam zadovoljan svačijim radom. Mislim da svi rade s namjerom da sutra mogu igrati i to mi je jako važno".

Bosna i Hercegovina je sa šest bodova praktično bez šansi za direktan plasman na Euro. Osim sa Portugalom Zmajevi će u oktobru igrati u gostima sa Lihtenštajnom.

Novi selektor Savo Milošević je praktično potvrdio da će ostatak kvalifikacija poslužiti kao uigravanje za baraž u martu, pa će biti interesantno za vidjeti da li će nekada sjajni napadač kombinovati sa sastavima kao što će to uraditi Martinez.