Una regata uz prekrasnu atmosferu sinoć uplovila u Bihać (FOTO)

Velik broj građana, gostiju i turista došao je jučer na Gradski most kako bi ispratio dolazak čamaca Una-regate koji su danas u predvečernjim satima stigli u grad na Uni i iskrcali se na gradsku otoku gdje će kampovati.

Prije dolaska čamaca regate posjetitelji su mogli uživati u takmičenju u skokovima na zračni jastuk u kojima su učešće uzele i grupe iz Afganistana i Palestine sastavljene od takmičara migranata, a nakon toga su upriličeni 20. tradicionalni skokovi s Gradskog mosta. 

Ove godine regati je vraćen stari sjaj, čemu u prilog govori velik broj učesnika koji nije viđen skoro dvije decenije. 

-Ovogodišnja regata je vrlo dobro medijski popraćena, ali isto tako i kada je u pitanju brojnost ne samo učesnika, već svih onih koji dolaze u kampove Una-regate. Sutra je treća, završna etapa od Bihaća do Bosanske Krupe, nakon čega ćemo rezimirati i napraviti finalnu analizu, ali već sada možemo slobodno kazati da je ovo najuspješnije i najbolje organizirana Una-regata i najmasovnija i po broju učesnika i po broju posjetilaca u posljednjih 18 godina - kazao je Amarildo Mulić za medije

Današnja etapa od Bihaća do Bosanske Krupe, sa pauzom u Kostelima predviđenoj za odmor i ručak, ujedno je i najduža etapa, nakon koje će na Trgu Alije Izetbegovića biti upriličeno proglašenje Unske sirene i njenu pratnju, Unskog neptuna, zatim najstarijeg i najmlađeg učesnika, najveselije i najhrabrije posade te još mnogo drugih iznenađenja za sve učesnike koji isplove cijelu Una-regatu od Martin Broda do Bosanske Krupe.