UNIVERZITET U BIHAĆU: U toku prvi upisni rokovi, u rektoratu ohrabreni trendom upisa

.
Iako je većina fakulteta popunila upisne kvote, mjesta još uvijek ima, a drugi upisni rok je otvoren do 25. septembra...

 

BIHAĆ, 18. jula - Prvi upisni rokovi u akademsku 2020/2021. godinu otvoreni su do petka. Prema zadnjim podacima, interes za Univerzitet u Bihaću iskazalo je 324 studenta. Ovom brojkom zadovoljni su u Rektoratu.

 

Kažu da su za razliku od prethodnih godina, podaci su ohrabrujući. Najveći interes, do unazad nekoliko godina svršeni srednjoškolci pokazivali su za društvenim i humanističkim naukama, a danas najviše upisuju fakultete medicinskih i tehničkih nauka. U ovu akademsku godinu planiran je upis 445 studenata na svim fakultetima.

 

Na drugi samofinansirajući ciklus bit će upisano 175, a na treći ciklus pet kandidata. Studijski programi i odsjeci koji zabilježe zainteresiranost manju od 70% Vlada, rektorat i resorno Ministarstvo morat će pronaći adekvatno rješenje. Iako je većina fakulteta popunila upisne kvote, mjesta još uvijek ima, a drugi upisni rok je otvoren do 25. septembra.

Video pogledajte OVDJE.