Legendarni teniski trener o Đokoviću: Ono što on radi sa svojih 36 godina je neviđeno

v

Rik je čovjek koji je svojim radom i sposobnostima napravio par jako dobrih tenisera, jedan od svijetlih primjera je Serena Vilijams

Legendarni teniski trener Rik Maći (Rick Macci), pričao je o srbijanskom teniseru Novaku Đokoviću.

Naime, Rik je čovjek koji je svojim radom i sposobnostima napravio par jako dobrih tenisera, jedan od svijetlih primjera je Serena Vilijams (Williams).

Đoković bez titule

Prvi reket svijeta još nema titulu u ovoj godini. Ovo je Novaku treći puta u karijeri da se to dogodilo.

Prvi put to se dogodilo 2018. godine, kada je u februaru operisao lakat, a drugi puta mu se to desilo 2022. godine, kada nije igrao na turniru u Australiji i SAD-u.

Maći o Novakovoj dominaciji

Novak ne ide nigdje, osvojit će on još Gren Slem titula. Njegova dominacija još nije gotova - rekao je Maći.

Možda on nije tako dominantan prošle godine kada je osvojio tri Gren Slema, a u Vimbldonu izgubio finale u pet setova od Karlosa Alkaraza (Carlos Alcaraz).

Ne vjerujem. Da Đoković može biti tako dominantan da ponovi 2023. godinu. Idalje može biti jedan od najboljih na svijetu. Apsolutno može osvojiti još Gren Slemova. Ljudi ne razumiju da je ono što on radi sa svojih 36 godina neviđeno. Nikada nismo vidjeli ništa slično. Zato je on "Goat"- rekao je iskusni stručnjak.

Siner i Karlos su budućnost

U nastavku je Amerikanac pričao o Sineru i Alkarazu.

Naravno, vrijeme je nepobjedivo i jednog dana ćemo imati novog šerifa u gradu, Alkaraza ili Sinera (Sinner). Ovi momci ga mogu pobijediti, ali Đoković će moći osvojiti još velikih titula prije kaže da je kraj - rekao je Maći.

Iskusni trener ima velika očekivanja od mladog Alkaraza, ali i Sinera.

Vjerujem da će Siner i Alkaraz u budućnosti dominirati tenisom, a pridružit će im se još neko. Bit će to velika dvojka, ali neće tako ostati. Neko će uskočiti. Očekujem da će Janik i Karlos osvojiti dvocifreni broj Gren Slem naslova. Za oboje je samo nebo granica. 

Gurat će jedno drugo naprijed i postajati još bolji. Mislim da nije daleko trenutak kada će Siner postati broj 1 - zaključio je Rik Maći.