Mama objasnila zašto roditelji vise na telefonima: "Od nas se traži previše"

.
Svima bi nam povremeno godio digitalni detoks jer smo većinu dana zadubljeni u svoje uređaje. Međutim, roditelje se možda najčešće kritizira da su stalno na svojim telefonima. Mama Paige stala je u njihovu obranu i objasnila zašto je to tako.

 

"Mnogi nas prozivaju da ne gledamo svoju djecu, da smo previše zauzeti telefonima. Da, upravo sam bila na treningu svog sina i rekla bih da je 75 posto roditelja bilo zadubljeno u telefone", rekla je u videu koji je objavila na TikToku.

"Samo želim ponuditi drugačiju perspektivu. Prosječan roditelj radi puno radno vrijeme. Nema mjesta u vrtićima, ne možemo naći dadilju, nemamo bake i djedove na raspolaganju. Dakle, roditelji ne vise bez veze na svojim telefonima. Tehnički, oni rade. Ako su na treningu u 16 sati, vjerojatno su još uvijek na poslu. Odgovaraju na e-mailove, sudjeluju u sastancima ili obavljaju važne pozive", pojasnila je.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Također, tvrdi da roditelji nekoć nisu sjedili na treninzima te se od njih nije očekivalo da gledaju djecu.

"Mene bi roditelji samo odbacili i otišli. Danas se od nas traži više. Traži se da budemo na svakom treningu, na svakoj utakmici. Traži se da radimo puno radno vrijeme i pokupimo dijete na povratku iz škole. Od nas se traži da smo prisutni za sve, a to je nemoguće. U idealnom svijetu, naša bi djeca povremeno imala treninge, a mi bismo bili potpuno prisutni. Ali od nas se traži previše, a mnogi nemaju taj luksuz da budu na sto strana odjednom", zaključila je.

S Paige su se mnogi roditelji složili i rekli da je dala dobre argumente zašto ne trebamo kritizirati roditelje zbog korištenja pametnih telefona. No, s druge strane, dala je i razlog više da se isključimo kad god možemo i uživamo u trenucima koje provodimo s obitelji.

Screenshot: TikTok