Najpopularniji pas na svijetu: Bredli Kuper čekao u redu za sliku

ć

Pas iz filma "Anatomy of a fall" po imenu Mesi (Messi) je već dugo vremena u prvom planu filmske javnosti, a sad prijeti da preuzme i ostatak svijeta.

"Anatomy of a fall“ rediteljicee Žastin Trije je osvojio Zlatnu palmu u Kanu prošle godine i od tad je tema poznavaoca filma.

U filmu je u centru pažnje suđenje ženi optuženoj za ubistvo muža, odnosno u samom suđenju, procesu i izjavama svjedoka pokušava da se utvrdi da li je njen muž počinio samoubistvo ili je ubijen prilikom svađe.

Sam film ima komentar na svijet u kojem danas živimo, kako upijamo informacije i koje su vijesti istinite, kao i koliko vjerujemo svojim očima, a koliko tuđim mišljenjima.

To je samo na prvi pogled u centru pažnju, a ustvari svi sve vrijeme pričaju o sjajnom psu u ovom filmu koji ima i zapaženu ulogu.

Svojim neobičniom izgledom i ponašanjem ljudi su ga zavoljeli i svi pričaju kako zaslužuje nominacije za Osakara.

On je i dobio Zlatnu palmu u svojoj kategoriji. Na nagradama Palm dog koja se održava već godinama uz Zlatnu palmu u Kanu, gdje najsimpatičniji psi iz filmova dobijaju priznanja.

Mesijava popularnost je doživjela svoj vrhunac na večeri svih nominovanih Oskarovaca ove godine. Mnogi su željeli da priđu i slikaju se sa njim, što jednostavno govori kolika je zvijezda postao, prenosi Citymagazine.

Tolika je zvijezda da je i zvanična stranica filmske akademija okačila njegovu sliku i dala mu nagradu "za najboljeg dečka", a sa njim su željeli da se slikaju Bredli Kuper (Bradley Cooper) i Rajan Gosling (Ryan).