Roditelji tvrde da su zbog djece izgubili prijatelje: "Osjećam se kao da ne postojim"

.
Parovi bez djece čine 40 posto obiteljskih kućanstava u Velikoj Britaniji, pokazala je službena statistika. Ta bi brojka mogla rasti nakon što su neki roditelji na TikToku počeli objavljivati videe o tome kako su zbog djece izgubili prijatelje.

 

"Kad postaneš majka ili otac, doznaš tko su ti pravi prijatelji", tvrde kreatori sadržaja dok iskreno govore o nedostatku podrške koji se javlja kada netko dobije dijete.

"Osjećam se kao da više ne postojim jer imam dijete. Nitko me nigdje ne poziva. Postala sam osoba koja mijenja pelene, priprema bočice i čeka da bude uključena", rekla je Shannon Allman na TikToku prošle godine.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Ova 25-godišnja majka dvojice sinova dodaje da je problem što se smatra da "ne voli svoje dijete ako isplanira večer za sebe".

Chelsea, koja je rodila prvo dijete u studenom, nedavno je također podijelila svoje iskustvo."Kad dobiješ dijete, shvatiš da ti nisu svi prijatelji. Silne žene jedva čekaju da stigne beba, obećavaju ti da će uvijek biti tu za tebe, ali kad rodiš, više ih nema. Nema poruka, nitko se ne trudi pozvati te igdje i ostaneš sam u jednom od najtežih trenutaka u životu", navela je.

Sophie Harris kaže da mnogi roditelji osjećaju tugu zbog izgubljenih prijateljstava nakon što postanu roditelji.

"Nitko o tome ne govori, ali to se stvarno događa. Ponekad nema prijatelja za koje ste oduvijek mislili da će biti tu. Drugo, postanete osoba koja je previše opterećena i iscrpljena da bi izašla, i s vremenom postanete izolirani. U svakom slučaju, to je nešto što nitko ne očekuje u postporođajnom razdoblju", zaključila je.