Zašto nas zaobilaze svjetske zvijezde: Iz BiH su mnogi pohrlili na koncert "Rammsteina" u Beograd

d

Čuvena svjetska grupa „Rammstein“ u petak i subotu održala je dva spektakularna koncerta u Beogradu, na kojima je okupila 120.000 duša.

Možemo samo sanjati
O takvom događaju Bosna i Hercegovina i njena prijestonica Sarajevo mogu samo sanjati, pa su stoga fanovi iz naše, kao i iz drugih okolnih zemalja, pohrlili na beogradsko Ušće.

Nije to bio samo megadogađaj za muzičke sladokusce, već konkretna zarada za beogradske ugostitelje, hotelijere, taksi prijevoznike...

Nije ovo ni prvi ni posljednji put da publika iz naše zemlje željna ovakvih muzičkih događaja krstari po Evropi – od Zagreba i Beograda pa do Beča i Minhena.

Zašto je to tako? Zašto nas zaobilaze svjetske muzičke zvijezde, pitaju se mnogi. Da se razumijemo, oni nas ne zaobilaze, nemaju oni ništa protiv nas, i nisu oni naš problem, već se on, kao po običaju, krije u našoj avliji.

Kod nas je u odnosu na region ubjedljivo najteže i najskuplje organizirati koncert
Kod nas je u odnosu na region ubjedljivo najteže organizirati koncert. Organizatori se žale na administrativni labirinit, najviše cijene organizacije na Balkanu, i na šta sve ne. Na ovaj problem se odavno ukazuje, ali niko ni da s počeše.

Kod nas se sve svelo na sadaku, na „sitnićarsko“ razmišljanje, na čekanje da nam nešto padne s neba, pa tako i da nam neko sa strane  pokloni koncert neke istinske muzičke zvijezde.

A, možda nam i nije do pjesme.