Bosanska Krupa: Vatreni mlin se sprema za nove investitore

d

Bosanska Krupa jedna je od općina u BiH iz koje dolaze uglavnom pozitivne vijesti kad su u pitanju investiranje i razvoj privrede. Atraktivne lokacije za investiranje, ali i općinski sistem koji olakšava proces investiranja i poslovanja, samo su neki od razloga zbog kojih investitori biraju ovu općinu za ulaganje.

Popunjena pilana

Da postoji veliki interes investitora, govore i podaci da je poslovna zona Pilana popunjena, a uskoro kreću radovi na završetku nove poslovne zone.

Naime, početkom sedmice u Ministarstvu privrede USK-a upriličeno je potpisivanje Ugovora o implementaciji poticajnih sredstava između ovog ministarstva i Općine Bosanska Krupa kao korisnika sredstava.

Ministarstvo privrede USK-a i ranije je prepoznalo potencijal poduzetništva u Krupi kroz različite projekte i poticaje

Tako će sredstva od 80.000 KM zajedno sa onim koja je osigurala Općina Bosanska Krupa biti uložena u završne infrastrukturne radove u novoj poslovnoj zoni Vatreni Mlin, koja će biti osposobljena do proljeća naredne godine, jer su preostale zone skoro popunjene.

Armin Halitović, načelnik Općine Bosanska Krupa, za Oslobođenje je kazao da su dosad u PZ Vatreni Mlin uložene 374.000 KM.

– Sada sa ovim sredstvima od Ministarstva i Općine završićemo kompletnu infrastrukturu u PZ-u Vatreni Mlin, čime će ona biti spremna za investitore. Upiti i interesi već postoje i to nam je dodatni motiv i razlog da što prije ovu zonu stavimo u funkciju, poručio je Halitović.