Ljepša i blistavija kosa preko noći

kosa
Vjerojatno ste čuli za izraz 'beauty sleep' koji ukazuje da je dovoljno sna bitno za lijep izgled. Kako vaš lijep izgled, tako i lijep izgled vaše kose.

Vjerovatno ste došli u situaciju kad vam se vasa kosa nije dopala, ili ste poželjeli kad bi se preko noći promijenila u nešto ljepše. To možete i sami učiniti preko noći.

Beauty san čini čuda za kožu, ali do sada nismo razmišljali o čaroliji preko noći koja može ponuditi isto našoj kosi. Prije spavanja nanesemo hidratantnu kremu, tretiramo mrlje i kremu za područje oko očiju kako bismo izbacili podočnjake - pa zašto ne bismo poduzeli slične mjere za svoju kosu? Svakako nemamo šta za izgubiti a mnogo za dobiti.

  • 1. Nemojte spavati zabačene kose ako je mokra.

“Kada mokru kosu zavežete natrag, ona se rasteže do trećine svoje dužine”, objašnjava Tim Rogers, frizer i kreativni direktor Living Proof-a.

"Kad tako namjestite kosu, to može uzrokovati lomove napetosti. Ako je mokra na tjemenu ili na vrhovima, osušite je ručnikom i izvucite što je moguće više vlage."

  • 2. Kokosovo ulje prije spavanja

Kokosovo ulje dobro je za oporavak kose pa nije loše nanijeti ga na glavu prije spavanje. Kako ne biste zaprljali posteljinu, dobro bi bilo da kosu umotate u krpu ili ručnik nakon što ju namažete uljem. Ujutro je potrebno našamponirati i oprati kosu koja bi nakon ovog tretmana trebala biti puno mekša i sjajnija. Ako vam je mrsko prije spavanja natapati kosu u kokosovo ulje, to možete raditi 2 sata prije kupanja i onda kosu postepeno isprati.

  • 3. Ne češljati kosu više od 3 puta pred spavanje

Smanjite češljanje kose na minimum. Sjećate li se kad vam je mama rekla da počešljate kosu 100 puta prije spavanja? Možete trajno odbaciti tu ideju. Prekomjerni potezi četkom uzrokuju lomljenje, osobito lomljive kose, i u osnovi uništavaju vašu kosu. Kada je u pitanju odabir četke prije spavanja, nemojte koristiti ništa od metala.

  • 4. Spavajte s kosom u pletenicama.

Pletenice ne samo da će vam dati ujednačenu teksturu i meke valove, već će vašu kosu zaštititi od štetnog zapetljavanja. Ako napravite kosu u pletenice prije spavanje, imat će lijepo tapšanje kada se probudite.