Otac Nusretovog ubice: Osjećam se poniženo, jedino što sam mogao i uradio sam - prijavio sam policiji

v

Na pitanje kako je saznao za ubistvo, Selim kaže da ga obavijestio rođak

U jeku tragičnog događaja koji je potresao Srbiju i region, oglasio se otac Selim Zečević-Ahmetović, otac glavnog osumnjičenog za ubistvo dvadesetosmogodišnjeg Nusreta Destanovića iz Tutina.

U velikoj policijskoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapšene su tri osobe povezane s ovim slučajem, a Selimov sin je trenutno u bjekstvu, piše Sandžak Danas.

Među uhapšenima su E.Dž. (19) iz Sjenice, osumnjičen za teško ubistvo u saučesništvu, E.H. (40) iz Novog Pazara, optužen za pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela, i R.H. (27) iz Sjenice, uhapšena zbog neprijavljivanja pripreme krivičnog djela.

- Prvo bih želio da razjasnim moje prezime; poznat sam kao Selim Zečević zbog moje karijere u muzici, ali moje pravo prezime je Ahmetović. Što se tiče mog sina, moram reći da sam duboko razočaran. Znam da sam odgojio sina da bude pošten i da živi pošteno, ali odnosi između nas nisu bili najbolji, već tri godine nisam imao nikakav kontakt sa njim. Kad sam saznao za nestanak Nusreta, slutio sam najgore - naglasio je Selim.

Šokiran i tužan

Na pitanje kako je saznao za ubistvo, Selim kaže da ga obavijestio rođak.

- Rođak Elvis H. mi je javio da je moj sin doveo sporni automobil Nusretov kod njega. Odmah sam krenuo do Elvisa i zajedno smo pozvali saobraćajnu policiju. Bio sam šokiran i tužan, ali nisam oklijevao da sarađujem s policijom. Vjerovatno je moj sin dovezao taj auto nakon izvršenog zločina. Odmah sam upalio automobil i otišao do Elvisa, gdje smo odmah pozvali patrolu saobraćajne policije. Dežurni saobraćajci, u koordinaciji s nama, utvrdili su čije je vozilo. Ta patrola saobraćajne policije bila je izuzetno profesionalna i operativna. Nakon toga, lično sam otišao i doveo dežurne inspektore da preuzmu dalju istragu - naveo je.

Seadov otac navodi dalje da ne podržava Elvisovo navodno pomaganje u zločinu, jer želi da se okrivljeni sankcionišu na pravi način.

- Ne mogu komentarisati detalje, ali ne odobravam Elvisove postupke. Moj fokus bio je da pomognem policiji u istrazi. Ovaj zločin mora biti adekvatno sankcionisan. Svakako nisam pristalica onoga što je Elvis uradio i što ga je primio u kuću. Ne znam ništa o spaljivanju odjeće. Što se tiče ostalih pitanja, radije bih ih prešutio, jer pravosudni organi trebaju to riješiti. Ovakav strašan zločin mora biti sankcionisan. Kao otac, osjećam se poniženo, ali jedino što sam mogao, to sam i uradio - prijavio sam policiji - dodao je Selim.

Dodatno slomilo srce

Na pitanje kako se osjeća zbog toga što je u zločin uvučen i devetnaestogodišnji E.Dž., Selim kaže da mu je krivo.

- Veoma mi je teško zbog toga. E.Dž. je još uvek dijete i da ga Sead uvuče u ovako nešto. To mi je dodatno slomilo srce. Nemam riječi. Molim Allah dž.š. da porodica ubijenog Nusreta pronađe utjehu, a ja ću kao otac nastaviti da se nosim s ovim teretom - završio je otac.

Foto: sandžakdanas.rs