Amar Osim: Željeli smo skupiti dovoljno bodova, jer kad imaš bodove, ne moraš cirkuzati u derbiju

asd
Trener Željezničara nakon utakmice sa Radnikom.

Fudbaleri Željezničara rezultatom 3:1 su savladali Radnik u susretu 13. kola Premijer lige BiH, a nakon meča se na konferenciji za medije javnosti obratio trener domaćih Amar Osim.

- Zaslužena pobjeda u utakmici sa dva različita poluvremena s naše strane gdje smo u prvom bili rastrčani i solidno kombinovali, a u drugom smo čuvali rezultat što mi se nije svidjelo, ali eto. Vjerovatno je umor bio prisutan jer je treća utakmica u sedam dana. U prvom smo se možda istrošili, okej na kraju smo pobijedili, nismo očekivali da ćemo imati laganu utakmicu, osvojili smo bodove koji su nam prijeko potrebni u nastavku sezone, rekao je Osim i dodao:

- Djelovali smo raspoloženo od početka, imali smo nesreću da primimo gol na početku, vjerovatno da nismo primili gol na početku riješili bismo utakmicu u prvom dijelu. Drugo poluvrijeme smo totalno drugačiji igrali, da ne primimo gol, vjerovatno je umor, ne znam tačno zbog čega je jer smo se istrošili jako, igrali smo tri veoma teške utakmice prije toga još dvije utakmice, na papiru slabije, ali valja igrati. Pet utakmica u 14 dana nije lako, solidna predstava u prvom dijelu kada je napad u pitanju, u odbrani smo bili kilavi, ali takav je sastav bio. Nismo znali šta hoćemo, imali smo sreću da protivnik nije bio pretjerano raspoložen vjerovatno i kvalitetan, prema naprijed smo počeli izmišljati, na sreću nisu kaznili takav pristup.

Prokomentarisao je Osim i duel sa Sarajevom.

- Prerano je pričati o sljedećoj utakmici, očekuje nas drugačija utakmica u svakom pogledu, zbog terena, zbog specifičnosti same utakmice, nama je bio cilj da skupimo dovoljan broj bodova da ne moramo cirkuzati u derbiju. Imamo dovoljan broj bodova, ostvarili smo neki svoj cilj prije početka sezone. Imamo dosta bodova, Sarajevo ima više, više su i pokazali i s te strane smo zadovoljni, te možemo mirnije igrati na Koševu. Kada to znaš onda lakše možda i možeš igrati. Ne znam šta bih vam rekao da li nam remi odgovara, ako vidim da nešto možemo više uraditi ne bih bio zadovoljan remijem, taj pristup ne može ništa pametno donijeti, imamo četiri dana da se spremimo, da napunimo baterije, sama težina utakmice će učiniti da se neki igrači brže oporave. Jedan dan odmora puno znači. Nadam se da ćemo u srijedu biti raspoloženi kao u prvom poluvremenu danas. Mujezinović i Hajdarević su naša dva najstandardnija igrača od početka sezone, odlučili smo da ih popustimo malo. To su igrači koji su nam važni, očekujem da će biti blizu ekipe, kazao je Osim na kraju.