BiH - Rumunija: Mogu li "Zmajevi" popraviti lošu tradiciju protiv večerašnjeg protivnika

.
Ove dvije selekcije su do sad odigrale četiri međusobna susreta i to u okviru kvalifikacija za Evropska prvenstva

Poštovani čitatelji, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 2. kola Lige B Lige nacija između selekcija BiH i Rumunije na Bilinom polju u Zenici.

"Zmajevi" će večeras od 20:45 sati odigrati prvu domaću utakmicu trećeg ciklusa Lige nacija.

Podsjetimo, naš tim je u subotu na gostovanju kod Finske, golom Smaila Prevljaka u 93. minuti, osvojio bod (1:1), dok su Rumuni istu noć poraženi na gostovanju kod Crne Gore s 2:0.

Ove dvije selekcije su do sad odigrale četiri međusobna susreta i to u okviru kvalifikacija za Evropska prvenstva. Rumuni su ostvarili tri pobjede, dok je naša selekcija slavila jednom, uz gol razliku 9:2 na strani Rumunije.

Naime, UEFA je na svojoj zvaničnoj stranici objavila spisak naših reprezentativaca, a nova imena, za razliku od utakmice u Helsinkuju, su Nemanja Bilbija, Mateo Sušić i Haris Duljević.

Poznat je i sastav našeg tima za večerašnju utakmicu:

Ibrahim Šehić, Mateo Sušić, Anel Ahmedhodžić, Siniša Saničanin, Eldar Ćivić, Gojko Cimirot, Sanjin Prcić, Amer Gojak, Miroslav Stevanović, Haris Duljević i Edin Džeko.

Na klupi su: Vasilj, Ćetković, Danilović, Kolašinac, Bešić, Bilbija, Prevljak, Pjanić, Hotić, Menalo, Hadžiahmetović i Miličević.

Podrška selekciji BiH neće izostajati. Popularni "Fanatikosi" se okupljaju u parku preko puta Tržnog centra "Džananović". Inače, na ulicama Zenice i oko stadiona Bilino polje primjetili smo stotine navijača u dresovima naše selekcije sa šalovima i zastavama.

Također, podršku će imati i Rumuni. Velike mjere obezbjeđenja su prisutne, jer će na utakmici biti i stotinjak gostujućih navijača.

U 20 sati počela je padati i jaka kiša, pa su navijači počeli trčati prema stadionu, osim vatrene navijačke grupe BHFanatikos koja u tim trenucima još nije krenula na stadion. I pored jake kiše tribine Bilinog polja se pune.

Svoj duel ranije večeras u našoj grupi odigrali su Finska i Crna Gora, a slavili su domaćini s 2:0.

Pogotke za Fince postigao je Pohjanpalo u 31. i 38. minuti utakmice.