Bjelica ponosan na igrače Dinama: Nevjerovatna smo ekipa, nismo odustali ni na 3:0

Trener Dinama Nenad Bjelica poslije poraza Modrih od Benfice u uzvratnom meču osmine finala Evropske lige rezultatom 3:0 bio je ponosan na svoje igrače zbog svega što su ove sezone prikazali na evropskoj sceni.

Dinamo je u prvom meču na Maksimiru slavio rezultatom 1:0, ali su u uzvratu poraženi nakon produžetaka i njihov evropski put je završen. Modri su i u Portugalu pokazali neupitni evropski kvalitet, igrači zagrebačkog kluba odigrali su još jedan odličan meč, ali je na kraju Benfica uz dosta sreće stigla do prvog, a nakon toga do još dva pogotka. 

Bjelica je nakon meča rekao da je prelomni trenutak utakmice bila prilika Amera Gojaka iz prvog produžetka kada je rezultat bio 2:0 za Benficu. 

"Nismo imali previše šansi, ali prilika Gojaka je bio trenutak u kojem smo mogli prelomiti utakmicu. Počeli su nas pritiskati izmjenama igrača, a plod toga je bio i gol koji su postigli za 1:0. Stajali smo dobro, ništa im nismo pustili do te 72. minute, a kada igrate protiv ovakvog protivnika, morate očekivati da će dočekati svoje prilike", rekao je Bjelica nakon meča.

Trener Dinama nije mogao sakriti ponos zbog uspjeha svojih igrača. 

"Mi smo nevjerovatna ekipa, pokazali smo karakter kada ni kod 3:0 nismo odustali, već smo krenuli po gol. Dobro smo igrali, nisam imao nikakav razlog da mijenjam igrače ranije nego što sam to uradio", istakao je Bjelica.

Na pitanje da prokomentariše crveni karton koji je dobio Stojanović u finišu prvog produžetka, Bjelica je rekao da je isključenje opravdano. 

"To su emocije, svi pravimo greške. Opravdano je dobio crveni karton", rekao je Bjelica.