Borac u ulozi favorita dočekuje Velež u novom obračunu velikih rivala

.

Utakmicama u Posušju i Banjoj Luci danas se nastavlja 21. kolo m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine. Pažnja javnosti svakako će biti na utakmici koju igraju Borac i Velež, dok će dva sata ranije snage odmjeriti Posušje i Sloboda.

I Borac i Velež su odlično otvorili proljetni dio sezone. Borac je uvjerljivo savladao Široki Brijeg u gostima u prvenstvu, a potom su ostvarili pobjedu i na gostovanju u Kupu BiH protiv Tuzla Cityja. S druge strane, Velež je savladao Željezničar, a onda i deklasirao Široki Brijeg u Kupu BiH, a vrijedi istaći da je obje utakmice odigrao na svom stadionu.

Borac ima sigurno više motiva budući da se bori za izlazak u Evropu, dok je Velež ipak u ogromnom bodovnom zaostatku te se nalazi rasterećeno u zlatnoj sredini. Između ostalog, Borac je zbog toga i favorit u ovom duelu.

Susret u Banjoj Luci privlači i pažnju zbog njihovog prvog međusobnog duela koji je na kraju bio prekinut zbog upada domaćih navijača na teren stadiona Rođeni. Na kraju je ta utakmica registrovana rezultatom 3:0 za još uvijek aktuelnog prvaka BiH.

U drugoj utakmici dana sastaju se Posušje i Sloboda. Domaćem timu igra samo pobjeda budući da se nalaze u opasnoj zoni, dok rasterećena Sloboda želi prekid sada već duge serije bez prvenstvene pobjede.

Parovi, satnice, TV prijenosi i sudije:

Posušje - Sloboda (13:00 sati, Moja TV, sudija Dražen Marić - Bijeljina)

Borac - Velež (15:00, Arena, sudija Mirza Kazlagić - Cazin)