Brazilski sud zabranio Robinhu izlazak iz države, najvjerovatnije će robijati zbog silovanja Albanke

c

Brazilski sud je zabranio je legendarnom brazilskom nogometašu Robinhu (39) napuštanje zemlje dok se ne donese odluka može li devetogodišnju kaznu za silovanje, koju je izrekao italijanski sud, odslužiti u domovini.

Nekadašnji napadač Real Madrida, Manchester Cityja i Milana je u Italiji osuđen na devet godina zatvora jer je 22. januara 2013. godine zajedno s prijateljem Ricardom Falcom i još četiri N. N. osobe silovao Albanku koja je slavila svoj 23. rođendan u milanskom noćnom klubu Sio Cafe.

Odmah po izricanju konačne presude italijansko Ministarstvo vanjskih poslova je izdalo zahtjev za izručenje na koji su se brazilske vlasti oglušile.

Potom su italijanske vlasti zatražile da Robinho služi kaznu u domovini, a brazilski Vrhovni sud je objavio kako je sudija Francisco Falcao zabranio Robinhu napuštanje zemlje.

Također, Robinho mora predati svoj pasoš Ministarstvu unutrašnjih poslova Brazila do donošenja konačne presude.

Brazilski mediji ovu odluku Vrhovnog suda tumače kao prvi korak ka definitvnom stavlajnju Robinha iza rešetaka, te se čini da će legendarni nogometaš koji je čak 100 puta nosio dres Karioka ipak odslužiti devetogodišnju kaznu zatvora.