Cazin je na nogama: Bubamara dočekuje GFC Sarajevo i nada se prolasku u polufinale Futsal kupa BiH

v

U srijedu se u Cazinu igra utakmica četvrtfinala Futsal kupa Bosne i Hercegovine u kojoj će Bubamara dočekati GFC Sarajevo, a interes za utakmicu je veliki.


Već nakon prvog dana prodano je 20 posto ulaznica po cijeni od 7 KM. Inače, ulaz za djecu do 10 godina je slobodan, a za djecu iznad 10 godina iznosi 3 KM, dok su vlasnici sezonskih ulaznica oslobođeni plaćanja ulaza.

"U goste nam dolazi jako dobra ekipa GFC Sarajevo na čelu sa odličnim trenerom Nijazom Mulahmetovićem. To je ekipa koja zna šta radi i ima kvalitet. Imaju dosta dobrih pojedinaca u ekipi, tako da nas očekuje zahtjevna utakmica. Mi imamo pozitivan niz od 15 pobjeda u prvenstvu i tako želimo nastaviti. S obzirom da igramo pred našim navijačima, koje i ovom prilikom pozivam da kao i uvijek budu naš šesti igrač, očekujemo pobjedu. Cazin zasigurno ima najbolju publiku i mi ćemo dati sve od sebe da ih obradujemo i ostvarimo plasman u polufinale Kupa BiH", poručio je Borko Surudžić, trener Bubamare.

Bubamara je lider u Prvoj ligi FBiH, a uoči play-offa se nadaju da će nastaviti sa sjajnim igrama i ostvariti plasman u Premijer ligu BiH.

"Ostala nam je zadnja utakmica regularnog dijela protiv MNK Sparta. Obezbijedili smo prvo mjesto i sa puno optimizma idemo u play-off. Igramo dobro, ekipa diše kao jedan, atmosfera je stvarno odlična i sa nestrpljenjem čekamo play-off. Znamo da ima dobrih ekipa iz drugih regija, ali smatram da imamo daleko najkvalitetniju ekipu, ali to moramo dokazati na terenu. Mi imamo najbolje navijače, dovoljno je doći u Sportsku dvoranu u Cazin i vidjeti tribine ispunjene do posljednjeg mjesta, sa velikim brojem djece, to je pobjeda za sport i za futsal generalno i dokaz da Cazin zaslužuje Premijer ligu", dodao je Surudžić.

Utakmica četvrtfinala Kupa BiH Bubamara - GFC Sarajevo se igra u srijedu u Sportskoj dvorani Cazin s početkom u 19 sati.