Cazinjanin Jasin Jušić danas nastupa za reprezentaciju BiH u fudbalu

.

Selektor U19 reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ivica Barbarić, pozvao je u reprezentaciju i mladog desnog beka njemačkog Chemnitzera, Jasina Jušića, iz Cazina, koji živi u Švicarskoj.

Danas Jasin igra za reprezentaciju BiH, U 19 selekciju. Rođen je 17. januara 2003. godine u Švicarskoj i igrao je za Aarau.

Nakon što je napunio 18 godina otišao igrati za Chemnitz u Njemačkoj. Prvi je ovo put da ovaj fudbaler rođen u Švicarskoj dobije poziv iz domovine svojih roditelja, a zbog toga su u klubu presretni.

- Veoma sam zadovoljan što se Jasinova sportska dostignuća u U19 Bundesligi prepoznaju i van granica Njemačke. Ovaj poziv još jednom potvrđuje visok kvalitet treninga u našem trening centru.

Želimo Jasinu sve najbolje u reprezentativnim mečevima i držimo mu fige za uspješne kvalifikacije sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine, rekao je Marcus Jahn, šef omladinske škole Chemnitzera.

Bosna i Hercegovina, podsjećamo, od 10. do 16. novembra u Bugarskoj igra kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo, a danas je na programu utakmica protiv Irske.

Našem Jasinu i svim mladim zmajevima želimo uspjeh i puno sreće danas i nadalje.