Đoković "pomeo" Carballes Baenu, Murray nakon velike borbe izborio prolaz dalje

.
Novak Đoković ostvario je laganu pobjedu od 3:0 u setovima na Australian Openu protiv Carballes Baene, te se tako plasirao u narednu fazu takmičenja.

 

Malo ko je mogao i pomisliti da će Đoković imati probleme na današnjem meču, a sve je završeno baš kako je i očekivano, rutinski.

Prvi set je Đoković dobio sa 6:3, dok je u drugom imao tek malo više problema, ali je na kraju i njega dobio sa 6:4.

Posljednji set je apsolutno pomeo svog protivnika i dobioga je sa 6:0, te je tako ostvario pobjedu od 3:0 u setovima.

Rune je također sa 3:0 u setovima pobijedio i ujedno i izbacio Filipa Krajinovića. Prvi set dobio je sa 6:2, dok je u drugom bio bolji sa 6:3.

Pokušao se Krajinović u trećem setu vratiti u meč, ali pomoći mu nije bilo, te je poražen sa 6:4, i ukupnih 3:0 u setovima.

Murray je nakon velike borbe uspio da sa 3:2 u setovima ostvari pobjedu protiv Berrettinija. Imao je Murray 2:0 u setovima, ali se desio veliki pad u njegovoj igri.

Uspio se Berrettini vratiti i izjednačiti na 2:2, te se igrao odlučujući peti set, a pobjedu je nakon tie-breaka ostvario Murray.

Velika borba viđena je i na meču između Zvereva i Varillasa, a pobjedu je sa 3:2 u setovima odnio Zverev i tako izborio prolaz dalje.

Iako je izgubio prvi set sa 4:6 u drugom je Zverev poemo svog protivnika i sa 6:1 vratio stvari na početak.

Ipak, treći set ponovo ide u korist njegovog protivnika, ali je do kraja Zverev uspio da preokrene i da ostvari pobjedu od 3:2 u setovima.