Đoković prerano završio turnir u Monte Karlu: Nisam fizički bio dobro pri kraju meča

sad
Vjerovao sam da se mogu vratiti i pobijediti u ovom meču. Ostao sam na terenu iako mi nije išlo na ruku kako sam se osjećao, rekao je srbijanski teniser

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, ispao je u svom prvom meču na Mastersu u Monte Carlu.

Srbijanski predstavnik je izgubio od Alejandra Davidoviča Fokine sa 2:1 (6:3, 7:6 i 6:1). Nakon sjajnog prvog seta Španca, Novak se nekako vratio u drugom i slavio sa 7:6, da bi u posljednjem doživio katastrofu izgubivši čak sa 6:1.

Đoković je nakon poraza otkrio je razloge za lošu partiju.

- Vjerovao sam da se mogu vratiti i pobijediti u ovom meču. Ostao sam na terenu iako mi nije išlo na ruku kako sam se osjećao. Nisam bio fizički dobro. To je bio problem. Nisam se osjećao dobro pri kraju meča. Moram popričati s timom o tome. Nastavit ću dizati formu kako bih bio spreman za Rolan Garos, rekao je Đoković.

 Čestitam Alejandru. Bio je bolji igrač, našao je bolji ritam. Znao sam da će biti teško i da će biti velika bitka, a tako je i bilo. Nažalost, izgubio sam i turnir je za mene završen. Ostajem optimističan i spremam se za Rolan Garos gdje želim igrati najbolji tenis, poručio je Srbin koji će iduće sedmice nastupati na turniru u Beogradu.