Đoković za poraz u epskom dvoboju od Alcaraza okrivio nadmorsku visinu

.
Srbijanski teniser Novak Đoković nakon poraza u polufinalu ATP Masters turnira u Madridu od Carlosa Alcaraza poručio je da će pričekati malo da sakupi sve dojmove, ali i podvukao da je jedan od razloga poraza bila i nadmorska visina u španskom gradu.

"Frantastičan je to bio meč i razočaran sam što nisam uspio doći do breaka. Da sam iskoristio prednost nekih break-lopti, sve bi bilo drugačije. Igrao sam svakako najbolje od početka godine. Kad se razočaranje zbog poraza povuče, vidjet ću pozitivne strane ovog meča", rekao je najbolji teniser svijeta.

Đoković je naveo segmente igre kojima nije bio zadovoljan te pohvalio protivnika.

"Problema sam imao s kontrolisanjem njegovih lopti, očigledno i zbog nadmorske visine. Bile su brže, zaista je bilo teško. Također, imao sam problem i s bekendom, nisam se mogao pozicionirati kako sam želio i to mu je dalo puno lakih poena. Mentalno se dobro držao, impresivno je da neko njegovih godina igra tako zrelo i hrabro. Zaslužio je pobjedu", poručio je Đoković.

Podsjetimo, dan nakon što je ostvario svoju prvu pobjedu u dvobojima s Rafaelom Nadalom, nova španska teniska senzacija u jučerašnjem epskom dvoboju sa 6:7, 7:5, 7:6 savladao je Đokovića i plasirao se u finale turnira Masters 1000 serije u Madridu.

Meč sjajnih poteza i nabijen silnim emocijama trajao je tri sata i 35 minuta u kojima su svi ljubitelji tenisa mogli uživati.