Donesena odluka: Poznato ime novog predsjednika FK Željezničar

željezničar
Nazif Hasanbegović je novi predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar.

 

Ova odluka donesena je na današnjoj redovnoj sjednici Skupštine kluba s Grbavice.

Hasanbegović će na užarenoj stolici naslijediti Samira Cerića kojem su delegati Skupštine danas izglasali nepovjerenje. Osim Cerića, smijenjen je i kompletan Upravni odbor na čijem je čelu bio.

Novi predsjednik imat će težak zadatak u oporavku kluba budući da se Željo u posljednjim mjesecima srozao na najniže grane.

Zabilježeni su katastrofalni rezultati u Premijer lige BiH zbog kojih je Željo ostao i bez plasmana u evropska takmičenja, a ništa bolja nije ni finansijska i organizaciona situacija u klubu s Grbavice.

Uz sve to, Željo još uvijek nema ni šefa stručnog štaba, a nova sezona Premijer lige BiH počinje već 17. jula. Očito će prvi zadatak novog predsjednika biti izbor trenera kako bi ekipa na vrijeme krenula s pripremama.

Vrijedi istaći da je i Hasanbegović bio član bivšeg Upravnog odbora FK Željezničar te da je bio i jedini kandidat za novog čelnika Plavih.

Inače, na današnjoj sjednici razgovarat će se još i o strategiji kluba za naredni pored te o načinu na koji će se obilježiti 100 godina postojanja.

 

Izvor: