Dybala provocirao Francuza iz Lazija i pokazao mu kostobran iz finala Mundijala – odmah dobio poziv za tuču (VIDEO)

l

Fudbaleri Rome pobijedili su Lazio u gradskom okršaju golom Gianluce Mancinija i zavladali su Rimom bar do sljedećeg derbija.


Taj meč je riješen u 42. minutu kada je Paolo Dybala asistirao Manciniju za odlučujući pogodak. Uvijek rimski derbi nosi posebnu težinu za stanovnike prijestolnice Italije i zbog toga je bilo “varnica“ na terenu i u subotu uveče.

Tada se Dybala, asistent za jedini gol Rome, pokačio sa Matteom Guendouzijem iz Lazija i to je bila samo jedna od situacija u drugom poluvremenu koja je prijetila da eskalira.

Samo u 73. minutu je sudija Marco Guida morao da podijeli pet kartona igračima i javno opomene trenera Rome Danielea De Rossija.

Mada se trener Lazija Igor Tudor nadao meču bez kontroverzi, bilo ih je, a jednu od zanimljivijih situacija vidjeli smo po završetku utakmice u kojoj su se Guendouzi i Dybala bar dva puta sučeljavali.

Na kraju je Dybala slavio ispred Guendouzija, francuskog internacionalca, tako što mu je pokazao kostobran na kom se vidi kako Argentina osvaja Svjetsko prvenstvo u fudbalu.

Argentinci su podigli posljednju “boginju“, krajem 2022. u Kataru i tada je Dybala igrao za “Gaučose“, a Guendouzi je bio dio francuskog tima. Finale Mundijala je Argentina dobila baš protiv Francuske posle 3:3 za 120 minuta fudbala.

Guendouzija je ovaj gest sada iznervirao dovoljno da pozove Dybalu da se sretnu u tunelu kasnije i vjerovatno sukobe na neki drugi način.