Bišćanin Džanan Musa karijeru nastavlja u Španiji?

.
Pregovori su u toku

Bh. košarkaš Džanan Musa (22) karijeru bi mogao nastaviti u Španiji.

Nakon što je turski velikan Anadolu Efes odlučio da raskine saradnju sa Musom, 22-godišnji košarkaš je postao slobodan igrač i u potrazi je za novim timom.

Novi tim Džanan Muse mogao biti novi član ACB lige Breogan River, koji traži pojačanja za početak sezone u društvu najboljih španskih timova.

Musa je jedan od igrača koje ovaj tim želi u svojim redovima i plan je da u narednim danima završe posao sa bh. košarkašem.

Pored Muse Breogan bi rado u svojim redovima vidio američkog košarkaša Marcquisea Reeda, zatim Alexandrea Chassanga, Jordana Sakha i Strahinju Mićovića.

 

Iza Džanana Muse je poprlično burna godina koju će vjerovatno htjeti što prije da zaboravi. Krajem prošle godine trejdovan je iz Brooklyn Netsa u Detroit Pistonse, koji su ga potom odlučili otpustiti.

Uslijedio je povratak u Evropu. Potpisao je za Anadolu Efes, ali u aktuelnom prvaku Starog kontinenta nije dobio pravu šansu i uglavnom je igrao utakmice u turskom prvenstvu.

 

Došlo je potom do raskida saradnje, a po svemu sudeći Musa bi naredne sezone mogao zaigrati u najvkalitetnijoj evropskoj ligi - španskoj ACB ligi.