Džeko na ručku s prijateljima saznao za žrijeb, tu su apsolutna legenda i funkcioneri kluba

.
Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko na ručku s kolegama iz Fenerbahčea saznao je rivala u osmini finala Konferencijske lige

 

U Nyonu su danas izvučeni parovi osmine finala Evropske i Konferencijske lige. Džeko će sa svojim Fenerbahčeom u osmini finala trećeg po jačini takmičenja igrati dvomeč s belgijskim Union SG-om.

Fenerbahče će tu važiti za favorita, ali Belgijanci igraju sjajnu sezonu i već su napravili senzaciju izbacivši Eintracht Frankfurt sinoć. Turski velikan s mnogo ambicija ulazi u završnicu Konferencijske lige, a nije tajna da će upravo Džeko biti glavna uzdanica Fenera u tim ogledima.

Za to vrijeme, Džeko je s kolegama iz kluba sjedio na ručku. Uz reprezentativca BiH, tu su i njegov legendarni saigrač Leonardo Bonucci koji je zimus pojačao Fenerbahče, ali i dvojica klupskih funkcionera.

U pitanju su Sinan Levi i Saruhan Karaman, dvojica trenera u stručnom štabu Fenerbahčea. Ako je vjerovati podacima Transfermarkta, u pitanju su prevoditelji u stručnom štabu, ali i s menadžerskom licencom.

Nije neobično što je Džeko odabrao Bonuccija za druženje i ručak jer je dvojac već dugo u odličnim odnosima. Dolazak legende Juventusa i italijanskog nogometa posebno je obradovao našeg nogometaša u januaru.

Foto: Instagram