Džeko se predstavio navijačima Fenerbahčea: Bosanci i Turci se vole, poput braće smo

.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko bio je gost emisije "Intervju dana" na televiziji Fenerbahčea, inače njegovog novog kluba u karijeri.

"U Fenerbahčeu se osjećam i uzbuđeno i sretno što sam u ovakvoj prekrasnoj zajednici. Nadam se da ćemo zajedno napraviti velike stvari", počeo je Džeko intervju za klupski sajt.

Jedno od pitanja bili su i igrači iz BiH koji su ranije s velikim uspjehom igrali u Fenerbahčeu.

"Kad sam bio vrlo mlad, ovdje su igrali veliki bh. igrači. U Fenerbahčeu su igrali Elvis Bolić i Elvir Baljić. U to vrijeme Baljić je iz Fenerbahčea prešao u Real Madrid. Bio je to jedan od najvećih transfera za BiH. Već sam znao dosta o Fenerbahčeu. To je najveći turski klub. Zato sam i došao u Fenerbahče. Klub je to s mnogo historijskih postignuća. Nadam se da ćemo zajedno osvojiti mnogo trofeja. Cilj ove velike i divne zajednice uvijek su trofeji", rekao je Džeko.

Ističe da je odlično dočekan u klubu, od prvog dana kada je doputovao u Istanbul.

"Kada potpišete za novi klub, imate priliku vremenom ga upoznati. Od trenutka kada sam došao ovdje bio sam vrlo lijepo dočekan od trenera, saigrača i svih zaposlenika u klubu. Ponašali su se prema meni vrlo toplo i dobro. Osjećam se kao kod kuće. Iako ne govorim turski, u ekipi ima igrača koji govore različite jezike. Tako da je u tom smisli lijepo komunicirati s moje strane", dodao je.

Otkrio je Turcima i odakle potiče nadimak Dijamant, dok su ga u Interu nazivali i Bosanski labud.

"Bosanci veoma vole Turke. Tako i Turci nas. Već smo kao braća. Veoma sam sretan što sam ovdje. Kako je došlo do nadimka Dijamant? Igrao sam za reprezentaciju u gostima protiv Belgije. U toj sam utakmici zabio gol. Jedan od komentatora počeo je vikati "dijamant, dijamant". Ovaj nadimak se kasnije nastavio. U mojoj zemlji me uvijek zovu tim nadimkom. I ja sam sretan zbog toga", ispričao je Džeko za sajt Fenerbahčea.