Sjaji, sjaji Dijamantu: Najbolji bh. fudbaler danas slavi 32. rođendan

Edin Džeko kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i rekorder po broju golova u nacionalnom dresu danas slavi 32. rođendan.

Iako se nedavno našao na meti kritika pojedinih italijanskih medija sjajnom partijom u revanš-susretu osmine finala Lige prvaka Dijamant je još jednom potvrdio svoju klasu i kvalitet.

Edinov pogodak odveo je Romu među osam najboljih evropskih timova, prvi put nakon deset godina, gdje će za protivnika imat veliku Barcelonu.

Da su godine samo broj Džeko to potvrđuje svojim partijama i ove sezone u kojoj je postao prvi igrač u historiji fudbala koji je u tri od pet najjačih evropskih liga postigao 50 i više golova.

Uz to Edin je već odavno prebacio granicu od 50 pogodaka u dresu Zmajeva, u kojem je zabilježio 89 nastupa, a prijateljski duel sa Bugarskom bit će jubilarani 90. za kapitena našeg nacionalnog tim.

Ovom prilikom želimo mu puno sreće u njegovoj karijeri, da ga zdravlje i nišanske strave služe, pa da njega i Zmajeve 2020. godine gledamo na Evropskom prvenstvu.